Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ημίαιμος οπορτουνισμός σε ολόκληρη την Αριστερά!

Σκέψεις, αντιπαραθέσεις, ιδέες, κολλημένα μυαλά..
Όπως λένε κάποιοι, ο Στάλιν δεν έκανε διωγμούς στην ΕΣΣΔ εναντίον των Ποντίων? Αριστερά δεν είναι ο Στάλιν, θα πεί κάποιος άλλος, είναι ο Τρότσκι που ήταν πιο ''άνθρωπος''. Κι όμως πόσο αριστερά ήταν ο Τρότσκι, αφού ο ίδιος ο Μαρξ έγραψε οτι στο όνομα της επανάστασης και της αντεπίθεσης του προλεταριάτου επιτρέπεται η βία. Και πάλι όμως, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε οτι από κάποια βιβλία ο Τρότσκι βγαίνει μία λιγότερη ωμή φιγούρα του Στάλιν απλά και όχι τόσο άγιος όπως τον έχουν κάνει οι διεθνιστές, αναρχοκομμουνιστές κλπ. Βλέπετε λοιπόν τι συμβαίνει; Τί σημασία έχουν όλα αυτά; Έχει όντως τόση σημασία η Αριστερά να χωρίζεται για λόγους ιστορικούς; Ίσως να έχει. Είναι όμως αποτελεσματικό; Η επανάσταση δεν πρόκειτε να γίνει από τους Τροτσκιστές ή μόνο τους Σταλινικούς, ή μόνο τους Μαοιστές, ή, ή, ή! Θα γίνει από μία ενωμένη Αριστερά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι σύντομα και να σταματούν την λασπολογία και τις επιθέσεις από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχοντε προς αριστερούς. Σίγουρα ο Σταλινιστής με τον Τροτσκιστή έχουν σχεδόν τελείως διαφορετικές απόψεις, το ίδιο και κάποιος Μαρξιστής με έναν οπαδό του Μπακούνιν (από ένα σημείο και μετά). Πόσο σημασία έχουν όμως αυτά. Τι αποσκοπούν; 
Διχόνοια, μίσος και πλέον τραμπουκισμούς αριστερών σε αριστερούς, ρήξη και ήττα. Δυστυχώς είναι πολύ καθαρό οτι η υπερβολική ιδεολογία και η στάση ''προσοχής'' στις ιδέες, καταλήγει σε έναν ίσως μη θελημένο οπορτουνισμό από κάθε αριστερή παράταξη, με σκοπό ένα άσχημο συνήθειο του ανθρώπου που το έχει στο DNA του και που όσο κι αν η Αριστερά με την ιδεολογία της το απορίπτει, τόσο οι εκπρόσωποί της ανά τις δεκαετίες το αναπαράγουν. Το συνήθειο της αντιπαράθεσης χωρίς σκοπό. Γιατί κανένα ΕΕΚ ή ΣΕΚ, ή Μ-λ, δεν θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη ΚΚΕ ή ακόμα και του Σύριζα. Βλέπετε λοιπόν πως δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει καλά καλά κάποιο κίνητρο.. Είναι ένας οπορτουνισμός που δεν έχει βάση την εξουσία ή κάποιο τελικά συμφέρον. Ωστόσο η λέξη οπορτουνισμός, ίσως να κουνήσει κάποιους αριστερούς που δεν λένε να κάνουν πίσω σε κάποια θέματα και να δούν ποιος είναι ο μόνος δρόμος για αλλαγή.
Και σύμφωνα με τις ιδέες του ιστοχώρου αυτού που είναι ο Κομμουνισμός, ο Εργατικός Σοσιαλισμός και η Κοινωνία μέσα από την πλήρη Ψυχανάλυση των ενηλίκων και την δημιουργία της νέας γεννιάς υγιή παιδιών όπως έγραψε και ο Βίλχελμ Ράιχ (που η σημαντικότητα του έργο του, τον κάνει έναν σύγχρονο Μεσσία, ειδικά για αυτόν τον ιστοχώρο), είναι η απόριψη κάθε είδους οπορτουνισμού, αντιπαραθέσεων, και η συνεργασία καθώς και η αλλαγή ΠΡΩΤΑ σε ατομικό και προσωπικό επίπεδο.

Σύντομα αφιέρωμα στο Αντάρτικο του Πόντου

3 σχόλια:

  1. Σύντροφε, πήγαινε να δεις τους αντιπρόσφυγες αλήτες:


    "Ο Θόρυβος σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων"


    http://www.aformi.gr/2011/02/%CE%BF-%CE%B8%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συντροφε σε ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση. ηδη ενημερωθηκαν με σχόλιο οι κύριοι αλλιως θα χρειαστει να επεμβουμε πιο δραστικα. δεν θα αφηνουμε τιποτα ετσι στους μηδενιστες. να εισαι καλα και να μας ενημερωνεις για οτιδηποτε πεφτει στην αντιληψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα βρήκα το ιστολόγιο, καλοτάξιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή